Ce este mai bine, sa cumperi sau sa inchiriezi? Avantaje si Dezavantaje

Arcadia Imobiliare

Indiferent dacă vrei să cumperi o vilă, un apartament sau o casă de vacanță, există mereu întrebarea daca vrei să cumperi sau să închiriezi. Pentru a lua o decizie, ia în calcul următoarele:

Călătorești mult sau nu?

Pentru persoane care călătoresc mult, fie din cauza serviciului, fie din obligații de familie, a închiria pare a fi soluția care oferă cea mai mare flexibilitate. Dacă însă cauți stabilitate si siguranță, ar fi mai bine sa cumperi.

Costul unei ipoteci în raport cu costul chiriei

Foarte puține sunt ocaziile în care poți să cumperi o proprietate fără ipotecă, ce vine cu plățile lunare aferente. Va trebui să faci cu atenție calcule pentru a vedea dacă rata lunară se apropie de valoarea chiriei, dar sa ai in vedere, de asemenea, că există și alte costuri legate de deținerea unei proprietăți pe care nu ai avea-o dacă ai fi chiriaș , cum ar fi întreținerea.

Pe termen lung sau pe termen scurt?

De regulă, dacă intenționezi să locuiești într-o casă mai mult de 5 ani, este recomandabil să cumperi mai degrabă decât să închiriezi. Acest lucru este valabil și dacă intenționezi să închiriezi casa pe perioada în care  nu locuiești acolo, dar nu neapărat dacă intenționezi ca ea să devină reședința ta.

Scutirea de impozite

Este posibil să fi obligat să plătești anumite impozite ca deținător de proprietăți care nu se aplică chiriașilor. Ia în considerare toate opțiunile și documentează-te in legătură cu modul în care legile locale te afectează.

Cunoaște zona!

Ce fac majoritatea oamenilor din zonă- închiriază sau cumpără? Este bine să îți cunoști vecinii deoarece opțiunea cea mai rentabilă poate depinde de locul în care trăiești.

Decizia de a închiria sau a cumpăra este a ta, deci analizează bine toate aspectele pentru a face alegerea potrivită.